Toonaangevende projecten van opmaat tot slotakkoord!
Blog
Betoeterd verdrietigheidje (column)
  • Datum:
  • 23 mei 2018

Ze zijn zó goed bedoeld, maar ik word er altijd wat verdrietig van… vragen als “heb je nog muzikanten nodig?” en “welke instrumenten heb je nog nodig?”
Hoe dat kan? Misschien zit het wel in de beeldvorming over mijn rol en word ik gezien als commercieel evenementenorganisator die mensen uit de amateurwereld ‘gebruikt’ om evenementen ‘tot een succes te maken’.  Mevrouw noemt zich ‘cultureel ondernemer’ immers;-)

Feit is wel dat ik uitsluitend muziekprojecten opzet en uitwerk waar ikzelf (als muzikant) in ieder geval blij van word. En ja, natuurlijk hoop ik dat collega-muzikanten zich aansluiten! Maar doe dat niet om mij een plezier te doen, doe het voor jezelf.
Want het is leuk,  interessant, gezellig en leerzaam om andere  ‘betoeterde’ muzikanten te ontmoeten, mensen die wel eens wat anders willen, die hun muzikale grenzen willen verkennen/verleggen, die andere muziek willen ontdekken, die zich willen blijven ontwikkelen in hun muziekhobby.

Hoe dan ook, persoonlijk heb ik graag het idee dat ik amateurmuzikanten vooral iets te bieden heb. Of is dat hoogdravend en idealistisch…?
Ach, het is in ieder geval een mooi onderwerp voor een sessie Omdenken;-)
Reacties zijn welkom trouwens.