Toonaangevende projecten van opmaat tot slotakkoord!
Blog
Hulp Gevraagd ….. Echt Waar! (column)
  • Datum:
  • 18 juni 2018

Bekentenis van de dag: ik vraag niet graag om hulp. Sterker nog, meestal bijt in nog liever m’n tong eraf dan dat ik iemand vraag om me te helpen.  Aard van het beestje, denk ik, maar erg onhandig soms en onnodig. Want samen bereik je zoveel meer. Ik weet dat eigenlijk ook wel. Maar toch…

Vandaag heb ik een punt bereikt dat  ik moet bekennen dat ik het echt niet alleen kan. Ik red het niet om alle muzikanten en verenigingen in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel te bereiken om ze te vertellen hoe leuk het Drents Vakantie Orkest dit jaar wordt!

Er staan al 47 deelnemers en twee dirigenten in de startblokken, uitgeverijen bieden spontaan superleuke bladmuziek aan, de concert- en repetitielocaties zijn geregeld, er zijn gratis kinderworkshops en het vrijwilligersteam loopt zich het vuur uit de sloffen met flyers, en toch,  en toch… hebben we nog niet genoeg blaas- en slagwerkmuzikanten in de secties. Op dit moment dan.

Want het kan natuurlijk best dat er muzikanten zijn die nog niet zeker weten of ze mee kunnen of willen doen deze zomer. Het kan ook zijn dat het beeld ontstaan is dat het orkest van dit jaar allang weer vol zit. Maar de meest voor de hand liggende reden dat het Drents Vakantie Orkest 2018 op dit moment open plekken heeft, is dat aspirant-deelnemers domweg NOG NIET WETEN dat ze mee kunnen doen!

Je zou mij (en de deelnemers en dirigenten van het DVO2018) ontzettend helpen als je de informatie over het Drents Vakantie Orkest 2018 deelt met alle muzikanten in je omgeving (of ze willen meedoen, moeten ze natuurlijk helemaal zelf weten). We doen niet aan leeftijdsgrenzen, en een speelniveau op B-niveau volstaat. er is met name nog ruimte bij de trompetten, het slagwerk, de bassen, eufonium/bariton, hoorns,  maar ook houtblazers zijn nog welkom.
Alle info staat op de website van Stichting Betoeterd: www.betoeterd.nl/dvo2018

Alvast Hartelijk Bedankt! (en dat is dan al veel minder moeilijk om te zeggen;-)

Beilen 18 juni 2018
Jeannet Boverhof