Muziekprojecten op maat
Blog
Gastspelers zorgen voor Schots tintje in Steenwijk!
  • Datum:
  • 21 augustus 2018

Het concert ‘From the Britsh Isles’ van het Johan de Meij Jubileum Orkest met muziek van Johan de Meij krijgt een bijzonder Schots tintje! In De Meij’s compositie Loch Ness, a Scottish Fantasy (1988), zullen doedelzakspeler Robert van Straten en drum major Kees Westerkamp hun opwachting maken. Loch Ness is een vijfdelige compositie geinspireerd op het bekendste meer van Schotland, Loch Ness. Het derde deel daarvan is het deel waarin de bagpiper en de drum major de toeristen verwelkomen in de stad Inbhir Nis (‘Mouth of River Ness’), de stad waar Koning MacBeth in de 11e eeuw een kasteel had.

Robert van Straten is pipe sergeant bij The Clan MacBeth Pipe Band in Groningen. Hij bespeelt  de Great Scottish Highland Bagpipe sinds 2009 en heeft onder andere les gehad van Danny Miles, een van de vier muzikale Schotse Myles Brothers uit Ten Boer.
Kees Westerkamp is sinds 1991 drummer en drum major geweest bij diverse pipe bands in Nederland. Hij is op dit moment senior drum major bij de Music Show Scotland, een internationale show die door Europa toert.

Beide heren zullen in origineel Schots uniform deelnemen aan het Johan de Meij Jubileum Concert op woensdag 26 september in Steenwijk.
Mis het niet, bestel uw kaarten op tijd!