Muziekprojecten op maat
Blog
Terugblik Johan de Meij Jubileum Orkest
  • Datum:
  • 3 oktober 2018

Zeker een jaar geleden ontstond het idee om een groot symfonisch blaasorkest op te richten ter gelegenheid van het jubileumjaar van Johan de Meij. Niet alleen is het dit jaar 30 jaar geleden dat deze Maestro zijn eerste meesterwerk The Lord of the Rings voltooide, het is ook het jaar dat Johan de respectabele leeftijd van 65 jaar bereikt. Bovendien is het alweer 10 jaar geleden dat hij naar de Verenigde Staten verhuisde voor de liefde van zijn leven!

Hoe dan ook, van idee naar uitvoering heeft heel wat tijd en energie gekost, maar we zijn met het hele team (v.l.n.r. dirigent Thom Zigterman, ondergetekende, Johan de Meij, organisatieassistent Miluska Kockx en dirigent Floris de Wever) ontzettend trots op het eindresultaat.
Niet alleen heeft het 75-koppige orkest woensdagavond  26 september voor zeker 300 bezoekers een succesvol HRFSTWND concert “From the British Isles” gegeven in De Meenthe Steenwijk, gepresenteerd door radio4 icoon Ab Nieuwdorp, waarbij ook Johan zelf ‘zijn eigen orkest’ dirigeerde. Ook in de foyer van de Oosterpoort Groningen voorafgaand aan het NNO concert Applaus voor Johan de Meij van zaterdag 29 september speelde het Johan de Meij Jubileum Orkest de sterren van de hemel.

Als de voortekenen niet bedriegen, lijkt er nog een mooie kans voor een vervolgeditie in het verschiet te liggen. Maar eerst genieten we nog een heftig potje na, van dit unieke project. Hierbij nogmaals dank aan alle deelnemers, samenwerkingspartner en sponsors.