Muziekprojecten op maat
Blog
Terugblik TWO-debuut
  • Datum:
  • 7 oktober 2019

Na zes intensieve repetitiedagen kwamen de muzikanten en dirigenten van het Tribute Wind Orchestra zondag 6 oktober 2019 bij elkaar in De Meenthe om het HRFSTWND-concert The American Legacy aan het publiek te laten horen. Theaterdirecteur Han Evers verwelkomde het orkest en bijna 250 bezoekers, waarna de setlist van uitdagend repertoire van vooraanstaande Amerikaanse componisten vakkundig van toelichting voorzien werd door radio4presentator Ab Nieuwdorp. Onze ambassadeur Johan de Meij was (digitaal) ook van der partij met een videoboodschap. Gastsoliste Sietske schitterde in haar uitvoering van Maslanka’s Concerto for Alto Saxophone and Wind Ensemble.

Het organisatie-/dirigententeam kijkt met trots en voldoening terug op dit debuutoptreden van het nieuwste orkest van (Noord-)Nederland. Veel dank zijn wij verschuldigd aan onze samenwerkingspartners.

Tijdens het concert werd tevens bekend gemaakt dat het Tribute Wind Orchestra volgend jaar samenwerkt met de componistenbroers Jan en Jacob de Haan. Het TWO2020 concert staat gepland op 4 oktober 2020 (save the Date!). De inschrijving voor TWO2020 opent binnenkort.

Foto: Theater-directeur Han Evers opent het concert (foto: Hillie Wijenberg)

Meer foto-/audio-/video-materiaal van het HRFSTWND-concert verschijnt binnenkort op de facebookpagina van het Tribute Wind Orchestra.