Muziekprojecten op maat
Blog
Betoeterde samenwerking!
  • Datum:
  • 3 maart 2020

Ter gelegenheid van het eerste lustrum van het Drents Vakantie Orkest staat er dit jaar een Betoeterde samenwerking met Bandje Betoeterd o.l.v. Johan Boekema op het programma. De funky streetband sluit zich bij het Drents Vakantie Orkest aan in de voorbereiding op de premiere van Concerto Funky (werktitel). Bandleider Johan Boekema componeert dit werk voor harmonieorkest en funkband speciaal voor deze feestelijke lustrumjaargang van het Drents Vakantie Orkest. De funkband heeft een centrale rol in dit werk, dat geinspireerd is op een klassiek “Concerto Grosso”.

Bandje Betoeterd voegt zich bij Drents Vakantie Orkest 2020 voor premiere Concerto Funky!

Funky Streetband
Bandje Betoeterd is ontstaan uit een initiatief rondom de allereerste editie van het Drents Vakantie Orkest in 2015. Een groep van deelnemers vormden een ad hoc Collectief Betoeterd, dan ook na afloop van de zomer bij elkaar bleef komen voor repetities en optredens. Later werd het Collectief omgedoopt tot Feestband Betoeterd.

In 2018 is de groep heropgericht als funky streetband, en speelt in een sax/trompet/trombone/sousafoon/drums- (10 m/v) samenstelling arrangementen van bandleider/trompettist Johan Boekema en drummer Trefi Bashir.

Kijk voor alle informatie over Drents Vakantie Orkest 2020 op de website.