Muziekprojecten op maat
Aanleiding DLF op tournee

Jaarlijks organiseert Huus van de Taol het Drèents liedtiesfestival (DLF) Dit is een wedstrijd waarbij Drentse singer-songwriters uitgenodigd worden om deel te nemen aan workshops, om uit eindelijk te schitteren in een TV-registratie van de finale, rechtstreeks uitgezonden op RTV Drenthe. In de finale presenteren 10 geselecteerde kandidaten zich aan een deskundige jury, zij worden begeleid door een ad hoc liveband. Ook het publiek thuis heeft inbreng in de keuze van de winnaar. De winnende singer-songwriter krijgt een professionele opname van het liedje.

Drenthe kent zeker 70 muziekverenigingen die graag van zich laten horen in (en buiten) de eigen regio. Met bijzondere optredens, liefst voor zoveel mogelijk publiek. Het aanbod aan Drents(talig) muziekrepertoire dat geschikt is voor blaasorkesten is echter nihil…

Concertserie door Drentse muziekverenigingen
Daar willen we met dit project verandering in brengen:  Drentse amateurmuziekverenigingen nemen een selectie van de oogst van vier jaar Drèents liedtiesfestival méé op tournee, door en voor Drenthe! Professionele arrangeurs gaan aan de slag om een aantal liedjes geschikt te maken voor uitvoering door en harmonieorkest, fanfare, brassband en/of bigband.

Doel van dit project  is om een concertserie te organiseren waarbij verschillende Drentse muziekverenigingen samenwerken met de kandidaten/finalisten van het Drents Liedjes Festival. Verspreid over Drenthe geven zij concerten waarbij een deel van het programma bestaat uit op maat gearrangeerde Drentstalige liedjes afkomstig uit de diverse edities van het Drèents liedtiesfestival. Het project wordt afgesloten met een grootse play-in en aansluitend slotconcert van een adhoc-orkest van amateurmuzikanten uit alle Drentse orkesten.

Het project kent een looptijd van plm. anderhalf jaar  en is een samenwerkingsproject van Stichting Betoeterd, Huus van de Taol en Buro Reprise.  RTV Drenthe is mediapartner en heeft de intentie uitgesproken om de slotconcert op TV uit te zenden. De Muziekbond Groningen Drenthe ondersteunt het project in de communicatie.