Muziekprojecten op maat
Orkestproject Der Wie Ris

In opdracht van initiatiefnemer Thijs Oud, zet ik mij in voor het samenstellen van een project(harmonie)orkest dat de Friese première van Van der Roost’s omvangrijke werk “Es War Einmal” van Jan Van der Roost gaat uitvoeren. Deze premiere vindt plaats op vrijdagavond 15 mei 2020, en wordt geregisseerd door Corina van Eijk, bekend van o.a. Opera Spanga.

Es War Einmal werd in 2014 gecomponeerd ter gelegenheid van de 150 jarige sterfdag van Jacob Grimm. Het is een 11-delig werk (graad 5) voor harmonieorkest, verteller, acteurs en (kinder)koor waarbij vier sprookjes van Jacob Grimm centraal staan. In overleg met de componist en uitgeverij vertaalde Thijs Oud dit muzikale epos naar het Fries: “Der Wie Ris”!

Het projectorkest Der wie ris (DWR)
Het DWR-projectorkest staat onder leiding van dirigent Ido Gerard Kempenaar en repetitoren Thom Zigterman en Floris de Wever, en is daarmee een samenwerkingsproject van het Frysk Harmony Orkest en het Tribute Wind Orchestra. Dit eenmalige harmonieorkest biedt plaats aan plm. 50 enthousiaste muzikanten, die eerder meegedaan hebben aan projecten van deze orkesten, of van Buro Reprise. Maar ook nieuwe muzikanten zijn natuurlijk welkom!
Alle repetities worden gehouden in de aula van het Stellingwerf College “De Kampus” in Oosterwolde (Fr), check hier de data.
Aanmelden voor deelname is eenvoudig en verloopt via een digitaal aanmeldingsformulier.

Beluister hieronder de ouverture van Es war Einmal :

Actuele informatie over dit project wordt gedeeld op de facebookpagina Er was eens.