Muziekprojecten op maat
Fellowship on Tour met Jacob de Haan

Op zondag 14 oktober dirigeert Jacob de Haan de allerlaatste editie van zijn Fellowship Play-in het Vikingschip van Den Oever (zie persbericht)! Na de Premiere Play-in van 4 november in Zuidbroek nam Jacob de Haan zijn nieuwste compositie The Fellowship mee ‘op tournee’ door (Noord-)Nederland! De eerste stop was in Smilde op 27 januari j.l, waar muzikanten te gast zijn bij chr. muziekvereniging Oranje Nassau Smilde. Op 7 juli werd de play-in gehouden in Stadskanaal, waar we te gast waren bij Crescendo Stadskanaal. In het Noord-Hollandse Den Oever hebben we een prettige samenwerking gevonden met muziekvereniging Apollo Den Oever, en met de vrijwilligers van het Vikingschip Den Oever.

Tijdens elke editie van de Fellowship Play-in dirigeert Jacob de Haan enkele andere werken uit zijn omvangrijke oeuvre. Elke editie is toegankelijk voor amateurmuzikanten ongeacht leeftijd, die een hafabra-instrument bespelen op ongeveer B-niveau. Aanvang van de play-in is 9.30 uur (inloop), rond 16.30 uur verzorgt het play-in orkest een gratis toegankelijk presentatieconcert.

Kijk hier voor alle informatie over de te spelen werken in Den Oever.
Het aanmeldingsformulier voor de Fellowship Play-in van zondag 14 oktober in Den Oever (Noord-Holland) vind je via deze link.

 Wie is Jacob de Haan?
(voor Hafabra-kenners een vrij overbodige vraag!)
Met meer dan 100 composities op zijn naam, is Jacob de Haan (Heerenveen, 1959) een van de meest gespeelde hedendaagse componisten in (met name) de wereld van de symfonische blaasmuziek. Daarnaast heeft hij diverse vocale werken gepubliceerd, waar­onder een aantal missen voor koor, blaas­orkest en solisten. In 2003 ontving hij een muziekprijs voor zijn gehele oeuvre uit handen van de regionale zender Omrop Fryslan. Zijn werken voor harmonie, fanfare en brassband worden veelal in opdracht gecomponeerd en over de hele wereld uitgevoerd.
Onlangs ontving hij de opdracht om een werk te componeren voor twee verenigingen van Duitse en Franse partnergemeentes. Dit werk, The Fellowship, ging in april 2017 in wereldpremiere. In Nederland dirigeerde op 4 november 2017 Jacob de Haan zelf de Nederlandse premiere tijdens de Premiere play-in in Zuidbroek t.g.v. het 40-jarig verenigingsjubileum.