Toonaangevende projecten van opmaat tot slotakkoord!
Fellowship on Tour met Jacob de Haan

Na de Premiere Play-in van 4 november in Zuidbroek neemt Jacob de Haan zijn nieuwste compositie The Fellowship mee ‘op tournee’ door (Noord-)Nederland! De eerste stop is in Smilde op 27 januari, waar muzikanten te gast zijn bij chr. muziekvereniging Oranje Nassau Smilde. Op 7 juli wordt de play-in gehouden in Stadskanaal, en zijn we te gast bij Crescendo Stadskanaal. En er is een optie op een sloteditie op (zondag!) 14 oktober in Den Oever, Noord-Holland!

Tijdens deze Fellowship Play-ins dirigeert Jacob de Haan enkele andere werken uit zijn omvangrijke oeuvre. Elke editie is toegankelijk voor amateurmuzikanten ongeacht leeftijd, die een hafabra-instrument bespelen op ongeveer B-niveau. Aanvang van de play-in is 9.30 uur, rond 16.30 uur verzorgt het orkest een presentatieconcert.

Het aanmeldingsformulier voor de Fellowship Play-in van 7 juli in Stadskanaal vind je via deze link.
het aanmeldingsformulier voor de Fellowship Play-in van zondag 14 oktober in Den Oever (Noord-Holland) vind je via deze link.


Fellowship Play-in Stadskanaal 7 juli
Lokatie: Sporthal de Spont, Gandhiplein 3, 9501 DB Stdskanaal
Setlist:
The Fellowship, openingswerk van elke editie!
Hymn of Cittaslow 
Everest, een mooie concertmars
Cornfield Rock, een lekkere melodie in rock stijl
The Fields, een ode aan het unieke landschap van Westerwolde, een gebied in het noordoosten van Nederland, waar Jacob de Haan woont.
Land van Later (tekst: Alje van Bolhuis)
‘t Stadskanaal (tekst: Dina Bellinga)
Voor de laatstgenoemde werken komen zangsolisten Judith van der Laan en Klaas Spekken naar Stadskanaal!

 


Tijdens de play-in van Smilde 27 jan 2017 studeerde Jacob de Haan de volgende setlist met de deelnemers in:
– The Fellowship,  openingswerk van elke editie!
– Images of Bellac, een recent uitgegeven groot werk (uit 2015)
– Carribean Variations on an Tune, één van de eerste werken die Jacob de Haan componeerde!
– Concerto d’Amore, “by far” Jacob de Haan’s populairste werk
– Pioneers of the Lowlands; verrassende keuze, een mooie mars!
————————————————————————————————————————–

 

Wie is Jacob de Haan? (voor Hafabra-kenners een vrij overbodige vraag!)
Met meer dan 100 composities op zijn naam, is Jacob de Haan (Heerenveen, 1959) een van de meest gespeelde hedendaagse componisten in (met name) de wereld van de symfonische blaasmuziek. Daarnaast heeft hij diverse vocale werken gepubliceerd, waar­onder een aantal missen voor koor, blaas­orkest en solisten. In 2003 ontving hij een muziekprijs voor zijn gehele oeuvre uit handen van de regionale zender Omrop Fryslan. Zijn werken voor harmonie, fanfare en brassband worden veelal in opdracht gecomponeerd en over de hele wereld uitgevoerd.
Onlangs ontving hij de opdracht om een werk te componeren voor twee verenigingen van Duitse en Franse partnergemeentes. Dit werk, The Fellowship, ging in april 2017 in wereldpremiere. In Nederland dirigeerde op 4 november 2017 Jacob de Haan zelf de Nederlandse premiere tijdens de Premiere play-in in Zuidbroek t.g.v. het 40-jarig verenigingsjubileum.