Toonaangevende projecten van opmaat tot slotakkoord!
Fellowship on Tour met Jacob de Haan

Na de Premiere Play-in van 4 november in Zuidbroek neemt Jacob de Haan zijn nieuwste compositie The Fellowship mee ‘op tournee’ door (Noord-)Nederland! De eerste stop is in Smilde op 27 januari, waar muzikanten te gast zijn bij chr. muziekvereniging Oranje Nassau Smilde!

Tijdens deze Fellowship Play-in dirigeert Jacob de Haan ook enkele andere werken uit zijn omvangrijke oeuvre. De Fellowship Play-in is toegankelijk voor amateurmuzikanten, ongeacht leeftijd, die een hafabra-instrument bespelen op ongeveer B-niveau.
Amateur-muzikanten kunnen zich vanaf heden inschrijven voor deelname aan de Fellowship Play-in van 27 januari in Smilde. Er is plaats voor plm. 50 deelnemers in dit eendags-hafabra-orkest. Aanvang van de play-in is 9.30 uur, rond 16.30 uur verzorgt het orkest een presentatieconcert.
Lokatie: de Rank Suermondsweg 1 Smilde

Het aanmeldingformulier voor de Fellowship Play-in van 27 januari in Smilde vind je via deze link.

Wie is Jacob de Haan? (voor Hafabra-kenners een vrij overbodige vraag!)
Met meer dan 100 composities op zijn naam, is Jacob de Haan (Heerenveen, 1959) een van de meest gespeelde hedendaagse componisten in (met name) de wereld van de symfonische blaasmuziek. Daarnaast heeft hij diverse vocale werken gepubliceerd, waar­onder een aantal missen voor koor, blaas­orkest en solisten. In 2003 ontving hij een muziekprijs voor zijn gehele oeuvre uit handen van de regionale zender Omrop Fryslan. Zijn werken voor harmonie, fanfare en brassband worden veelal in opdracht gecomponeerd en over de hele wereld uitgevoerd.
Onlangs ontving hij de opdracht om een werk te componeren voor twee verenigingen van Duitse en Franse partnergemeentes. Dit werk, The Fellowship, ging in april 2017 in wereldpremiere. In Nederland dirigeerde op 4 november 2017 Jacob de Haan zelf de Nederlandse premiere tijdens de Premiere play-in in Zuidbroek t.g.v. het 40-jarig verenigingsjubileum.