Muziekprojecten op maat
persbericht Fellowship Play-in Den Oever

Buma Classical Music Awardwinnaar Jacob de Haan dirigeert groot eendagsorkest
Vikingschip Den Oever op 14 oktober toneel van zijn laatste Fellowship play-in

Den Oever – Zeker 50 blaas- en slagwerkmuzikanten uit de regio maken zondag 14 oktober persoonlijk kennis met componist-dirigent Jacob de Haan, winnaar van de BUMA Classical Music Award 2018. Op uitnodiging van muziekvereniging Apollo Den Oever geeft hij leiding aan een play-in orkest in het Vikingschip Den Oever. Dit eendags-orkest studeert in één dag een setlist in van een selectie uit het omvangrijke oeuvre onder leiding van de componist zelf.

Muziek verbroedert
Jacob de Haan selecteerde zelf de muziek waarmee de play-in muzikanten aan de slag gaan. “Als centraal thema heb ik gekozen voor verbroedering, de fellowship, die zo kenmerkend is voor amateurmuziekverenigingen overal ter wereld”, vertelt De Haan. De play-in editie in Den Oever is de vierde en laatste in een reeks, waar amateurmuzikanten uit de regio zich voor kunnen inschrijven. Eerder waren er Fellowship Play-ins in Zuidbroek (Groningen), Smilde (Drenthe) en Stadskanaal (Groningen).
Naast het titelwerk The Fellowship gaan de muzikanten ook aan de slag met Oregon, Call of the Valley, Variazioni in Blue en Arioso (Bachkoraal).

Gratis slotconcert
Het gratis toegankelijke slotconcert op zondag 14 oktober staat gepland rond half vijf, in Het Vikingschip Den Oever. De Fellowship Play-in wordt georganiseerd door Jeannet Boverhof, van Buro Reprise uit Beilen (Drenthe). Aanmelden voor deelname is nog steeds mogelijk, via www.buroreprise.nl/fellowship