Muziekprojecten op maat
Persbericht Fellowship play-in Smilde 27 jan 2018

Componist Jacob de Haan dirigeert play-in orkest ten bate van Jeugdcultuurfonds Drenthe
Gratis kinderworkshops en slotconcert 27 januari Smilde

Smilde/Beilen – Op 27 januari is componist-dirigent Jacob de Haan gastdirigent van de muzikanten van het Fellowship play-in orkest, die zich die dag verzamelen in De Rank Smilde, thuisbasis van muziekvereniging Oranje Nassau. Het play-in orkest wordt gevormd door plm. 50 amateurmuzikanten van alle leeftijden uit harmonieorkesten, fanfares en brassbands uit de regio. Zij studeren in één dag vijf composities in, van de hand van én onder leiding van Jacob de Haan, één van de meest bekende Nederlandse componisten van blaasmuziek.

De play-in is de eerste editie in een tournee van play-in’s door (Noord-)Nederland, georganiseerd door Jeannet Boverhof van Buro Reprise uit Beilen, naar aanleiding van de Nederlandse première van “The Fellowship”van Jacob de Haan. De play-in in Smilde wordt georganiseerd in samenwerking met muziekvereniging Oranje Nassau Smilde en vindt plaats in De Rank, Suermondsweg 1 in Smilde. Er is nog beperkt plaats voor deelname.

Gratis kinderworkshops “Ontdek je talent op een muziekinstrument!”
“Muziek maken is een hobby voor het leven, en dat gunnen we ieder kind, ongeacht de draagkracht van hun ouders”, licht Jeannet Boverhof toe. De play-in is aanleiding om gratis workshops voor kinderen te organiseren waarin ze hun talent op een muziekinstrument kunnen ontdekken. Kinderen in de leeftijd tussen 8 en 18 jaar (en hun ouders) kunnen deelnemen aan deze ‘Muziekcarrousel’ die zaterdag 27 januari gelijktijdig (in een andere ruimte van) De Rank plaats vindt. “Het leuke is dat wij als ervaren amateurmuzikanten die dag de kinderen ook kunnen laten horen hoe leuk het is als je samen in een orkest speelt, onder leiding van een echte Maestro”, vindt Aukje de Kort, secretaris van muziekvereniging Oranje Nassau. Oranje Nassau is een actieve muziekvereniging met een harmonieorkest en een jeugdorkest.

Opbrengst voor Jeugdcultuurfonds
Publiek van alle leeftijden is de hele dag welkom in De Rank. Het play-in orkest verzorgt om 16.30 uur een afsluitend concert onder leiding van Maestro Jacob de Haan. De opbrengst van dit concert (vrije gift) is bestemd voor het Jeugdcultuurfonds Drenthe. “Een mooi gebaar van een groot componist, waarmee hij graag laat zien dat hij het belangrijk vindt dat muziekles toegankelijk is voor alle kinderen”, vindt Jeannet Boverhof. Een vertegenwoordiger van het Jeugdcultuurfonds Drenthe zal tijdens het afsluitend concert de activiteiten van dit fonds toelichten.

Alle informatie over de kinderworkshops is te vinden op www.muziekcarrousel.info. Vooraf aanmelden is mogelijk, maar niet noodzakelijk. Alle informatie over de Play-in is te vinden op www.buroreprise.nl/fellowship

——————–

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Buro Reprise, 06-12787086