Muziekprojecten op maat
Gastsolist TWO 2019

Het Tribute Wind Orchestra verwelkomt tijdens het Amerika-project 2019 Sietske Trinks als gaststoliste op altsaxofoon!

Sietske Trinks
(foto: Rob Rotgers)

Sietske Trinks (Heerenveen 1986) studeerde in 2011 cum laude af aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Zij behaalde hiermee haar Bachelor of Music, hoofdvak klassiek saxofoon, met cijfers hoger dan een 8. Vier jaar eerder voltooide ze de Pedagogische Academie voor het Basisonderwijs (PABO) in Assen.

Sindsdien geeft ze saxofoonles bij Kunst & COO en coördineert en verzorgt ze voor deze stichting muziekprojecten op basisscholen. Een eigen lespraktijk heeft ze in Akkrum i.s.m. muziekvereniging “Harmonie”.

Veelzijdig saxofoniste
Sinds september 2009 vormt Sietske een duo met pianiste Elvire Boelee. Samen met Elvire Boelee en Daphne Schrama (klarinet) vormt ze sinds 2013 trio Pas de Trois. Ook speelt ze tenorsaxofoon in het saxofoonkwartet SAKS en sopraansaxofoon bij het Gelders Fanfare Orkest. Tevens remplaceert ze bij verschillende fanfare- en harmonieorkesten, waaronder de KMKJWF en het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee.
In 2016 rondde ze met goed gevolg de opleiding Music & Dementia af aan het Prins Claus Conservatorium Groningen. Voor Embrace Nederland geeft ze nu met andere musici verschillende concerten in allerlei zorginstellingen. Kijk voor alle informatie op haar persoonlijke website.

Het Tribute Wind Orchestra is trots dat Sietske soleert op altsax tijdens de uitvoering van het Concerto for Alto Saxophone and Windensemble (mvt1) van David Maslanka.