Muziekprojecten op maat
Impressie premiere play-in 4 nov Zuidbroek

De dag van 4 november 2017 begon al vroeg voor de vrijwilligers en leden van de jubilerende muziekvereniging Oosterbroek in Zuidbroek.  De orkestopstelling stond er keurig bij, de koffie was  klaar en de 60 deelnemers en dirigent waren ruim voor 9.30 uur allemaal binnen!
Korte tijd later al klonken de eerste maten van The Fellowship, het meest recente werk van Jacob de Haan (er is een opname van gemaakt en gepubliceerd op de facebookpagina van Buro Reprise)
  

Ook The White Stone werd enthousiast doorgespeeld door het ad hoc orkest, en van commentaar voorzien door de Maestro zelf. Na de koffiepauze (met heerlijke taarten!) beklom de (jarige!) dirigent Arend Gerds van muziekvereniging Oosterbroek de bok, en dirigeerde Queen of the Dolomites.
 
Na de lunchpauze vervolgden de orkestleden o.l.v. Jacob de Haan de repetitie met de klassieker La Storia en ontstond er spontaan een geanimeerd live interview over de kunst van het componeren.
Eveneens spontaan ontstond het idee om een groepsfoto te maken, buiten, en vereeuwigde de componist zelf deze dag met een “onsie” van zijn eendagsorkest.

             

Na een afsluitende repetitie van alle vier de composities, werd gestart met de publiekspresentatie, waarbij Jacob de Haan zelf zijn composities toelichtte.

Mevrouw van Schie, voorzitter van het Jeugdcultuurfonds Groningen, kwam het heuglijke feit toelichten dat de gemeente Menterwolde (binnenkort Midden-Groningen) besloten had zich per direct aan te sluiten bij het Jeugdcultuurfonds. Daardoor kunnen kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen financieel ondersteund worden bij bijvoorbeeld het volgen van muzieklessen!

 

            

Met deze geslaagde premiere play-in start het tournee Fellowship on Tour, waarbij Jacob de Haan The Fellowship (en andere composities) dirigeert voor play-in orkesten in samenwerking met muziekverenigingen in Noord-Nederland.
De eerstvolgende play-in  is in Smilde op 27 januari 2018. De Inschrijving is op 4 november geopend, tot 10 november geldt een korting.