Muziekprojecten op maat
Orkestproject Jan van der Roost
Jan van der Roost

Het team van het Tribute Wind Orchestra is een samenwerking aangegaan met de Stichting Fries Harmonie Orkest om te komen tot de Nederlandse première van het omvangrijke werk “Es war Einmal” van de Belgische componist Jan van der Roost.
Es war Einmal werd in 2014 gecomponeerd ter gelegenheid van de 150 jarige sterfdag van Jacob Grimm. Het is een 11-delig werk (graad 5) voor harmonieorkest, verteller, acteurs en (kinder)koor waarbij vier sprookjes van Jacob Grimm centraal staan.

Beluister hieronder de ouverture (deel 1):

Het projectorkest zal dit werk (en enkele andere titels) onder leiding van dirigent Ido Gerard Kempenaar en repetitoren Thom Zigterman en Floris de Wever instuderen voor de éérste (Friestalige!) uitvoering in Nederland, op vrijdagavond 15 mei 2020 in de Harmonie Leeuwarden.

Op zaterdag 7 december 2019 laten we muzikanten kennis maken met de muziek van Jan van der Roost, tijdens een play-in die toegankelijk voor muzikanten van alle leeftijden, vanaf niveau B.
De play-in van 7 december is tevens de kick-off van een repetitiereeks van het projectorkest – in de periode januari tot mei 2020- op weg naar het galaconcert op 15 mei.

Zowel de play-in als de repetitiereeks worden gehouden in Oosterwolde en zullen gepland worden op zaterdag(ochtend).

Actuele informatie over dit project wordt gedeeld op de facebookpagina Er was eens.

Geinteresseerde muzikanten kunnen zich via mail aanmelden voor deelname, zij worden dan z.s.m. nader geïnformeerd over de definitieve planning, de eigen bijdrage en andere praktische zaken.

Let op: Aanmeldingen van musici van het Fries Harmonie Orkest, het Tribute Wind Orchestra en het (eenmalige) Johan de Meij Jubileum Orkest worden met voorrang behandeld.