Muziekprojecten op maat
Johan de Meij Jubileum Orkest

“From the British Isles”

Symfonische blaasmuziek in Engelse stijl (onder leiding) van Maestro Johan de Meij, samen met Thom Zigterman en Floris de Wever,
door het Johan de Meij Jubileum Orkest samengesteld uit plm. 75 top-amateurmusici uit Noord-Nederland.

Johan de Meij (23 november 1953) is één van de meest vooraanstaande Nederlandse componisten voor symfonisch blaasorkest. Door de jaren heen schreef hij talloze werken voor harmonieorkesten, fanfares en brassbands, die overal ter wereld uitgevoerd worden. Een succesvolle carriere die in 1988 begon met zijn eerste grote, vijfdelig meesterwerk Symfonie nr. 1, The Lord of the Rings.

Tien jaar geleden verhuisde Maestro Johan de Meij naar de Verenigde Staten, voor de liefde van zijn leven. Eind september 2018 komt hij terug naar Nederland om o.a. ons projectorkest te dirigeren met een persoonlijk geselecteerde selectie uit  zijn oeuvre en twee andere favoriete werken (zie onder).

Na afloop van het jubileumconcert van 15 maart jl. in Sittard, waarbij het Orkest van de Belgische Gidsen een exacte kopie speelde van het premiere-concert o.l.v. Norbert Nozy, ontving Johan de Meij de concertflyer van ‘zijn’ Nederlandse jubileum orkest, uit handen van Floris de Wever.
Een delegatie van het projectteam was afgereisd om dit bijzondere concert bij te wonen. Zelfs één van de trombonisten van het projectorkest werd gespot;-)

   
 

Repertoire
De titel van dit concertprogramma is “From the British Isles!” en bestaat uit twee grote werken van de hand van Johan de Meij, Loch Ness en The Wind in the Willows. Tevens worden twee fraaie Johan de Meij-bewerkingen van werk van Gustav Holst uitgevoerd: de Jupiter Hymn en Jig! Voorts wordt van Percy Grainger de Children’s March uitgevoerd en de English Folksong Suite van Ralph Vaughan Williams. En… natuurlijk mag een gedeelte (deel 5, The Hobbits!) uit The Lord of the Rings niet ontbreken op dit bijzondere concert.

Het projectorkest staat onder leiding van twee ervaren Noord-Nederlandse dirigenten van naam. Thom Zigterman uit Akkrum (links) en Floris de Wever uit Groningen (rechts).  Beide heren hebben op dit moment diverse harmonie- en fanfare-orkesten onder hun hoede.  Zij stellen het projectorkest samen dat zal bestaan uit (amateur-)muzikanten vanaf C-niveau. Het orkest speelt in een uitgebreide harmoniebezetting.

Het projectorkest repeteert achtereenvolgens in Steenwijk, Gees (Drenthe) en De Wijk (bij Meppel).
Kijk hier voor het volledige repetitieschema.

Het Concert “From the British Isles” vindt plaats op woensdagavond 26 september, in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk! Tijdens de generale repetitie en tijdens het concert zal Johan de Meij zelf ook het projectorkest dirigeren!
Mogelijk volgt nog een afsluitend optreden op zaterdagavond 29 september in de Oosterpoort Groningen (o.v.b.).

Wil je mééspelen in  dit bijzondere orkestproject, daar is nog beperkte mogelijkheid voor, vul dan  het formulier aanmelding als muzikant.
Wil je op de hoogte blijven van dit project en de concerten? Vul dan onderstaand formulier in:

    Ik ben geïnteresseerd in dit orkestproject als: (meerdere mogelijkheden)