Muziekprojecten op maat
Floris de Wever

Floris de Wever werd in 1976 in Apeldoorn geboren. Op achtjarige leeftijd maakte hij kennis met de blaasmuziek bij de plaatselijk PTT fanfare.
Na de middelbare schooltijd ging Floris studeren aan de conservatoria van Arnhem en Amsterdam, met als hoofdvakken Bastuba en Hafa-directie. Naast zijn studie speelde hij deze tijd onder andere bij het Nederlands Studenten Orkest en het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Al tijdens zijn studie remplaceert Floris bij het militair orkest Trompetterkorps der Bereden Wapens en dat resulteert in een vaste aanstelling. Tot 2002 blijft Floris aan dit orkest verbonden als bastubaist. Ook speelt hij in het koperkwintet en is hij lid van de programmacommissie van het Trompetterkorps der Bereden Wapens.

In 2007 behaalt Floris als eerste student aan het Utrechts conservatorium de Mastertitel voor directie. Het afsluitend examen hiervoor vond plaats in de nieuwe concertzaal Orpheus Apeldoorn, met medewerking van het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht.

De afgelopen jaren was Floris als dirigent verbonden aan verschillende orkesten. Zo dirigeerde hij onder andere St. Agatha Harreveld, Prinses Juliana Beekbergen en Wilhelmina Bedum met welke hij alledrie Nederlands kampioen werd. Op dit moment is Floris verbonden aan Harmonie67 in Groningen, Excelsior Oosterhesselen en Da Capo uit Leeuwarden.

Floris werkt in dit orkestproject samen met Johan de Meij en Thom Zigterman.