Muziekprojecten op maat
Ab Nieuwdorp presenteert HRFSTWND Concert

Het HRFSTWND concert “From the British Isles” wordt gepresenteerd door Ab Nieuwdorp, presentator van het dagelijks radioprogramma De Klassieken bij Avrotros op NPO Radio 4.

Ab Nieuwdorp (1975) is een ware specialist op het gebied van klassieke muziek mét talenknobbel.  Muziek stroomt van kinds af aan door het bloed van de radiopresentator. “In hetzelfde jaar dat Radio 4 van start ging, begon ook mijn leven. Men zegt dat ik vanuit de box het Nieuwjaarsconcert mee dirigeerde. En Beethovens Pastorale en Mozarts Ave Verum, in willekeurige volgorde”, aldus Ab.

Een zeer dierbare plaats in zijn ruime klassieke hart is gereserveerd voor de blaasmuziek. “Op mijn 9de ben ik begonnen op euphonium, en op mijn 11de begon het grote avontuur met de bastuba. Ik moest toen nog op een kussen zitten om bij het mondstuk te komen. De warme klank van het instrument wist me meteen te betoveren. Ik ging naar het conservatorium, maar mijn muzikale roots liggen daar, in de HaFaBra-wereld en nog steeds krijg ik kippenvel als ik een mooi koperkoraal hoor. Vanzelfsprekend geef ik in mijn eigen radioprogramma regelmatig een podium aan de blaasmuziek.”

Ab Nieuwdorp is een echte muziekliefhebber met oprechte betrokkenheid bij zijn publiek. Een tikje kwajongensachtig, met humor en veel vaart schakelt hij moeiteloos tussen verschillende muziekstukken en sprekers; bijzaak en hoofdzaak; oppervlakte en essentie.

Wij (dirigenten en deelnemers van het Johan de Meij Jubileumorkest) zijn vereerd dat Ab bereid is om het HRFSTWND Concert “From the British Isles” op 26 september in de Meenthe Steenwijk te presenteren. Bestel alvast uw kaarten, dan mist u het niet!