Muziekprojecten op maat
Loch Ness – A Scottish Fantasy

Het symfonisch gedicht “Loch Ness” voor harmonie-orkest is opgebouwd uit vijf aaneengesloten impressies van het mysterieuze Schotse meer.
The Lake at Dawn – kalme, statische klankblokken beelden het troebele, ondoorzichtige wateroppervlakte en de enorme diepte van het meer uit bij het aanbreken van de dag. Vanuit de ochtendnevel doemen langzaam de ruines op van Urquhart Castle. Het roemruchte verleden van deze vaak belegerde vesting wordt geschetst door een plechtig thema in de trombones dat later door het gehele orkest wordt overgenomen.
Inverness; bagpipes and tourists – de muziek brengt ons bij het stadje Inverness waar op de klanken van de Schotse melodie de eerste toeristen zich aankondigen.
Storm – plotseling breekt een noodweer los: harde windvlagen en regenbuien veranderen het kalme wateroppervlak in een donkere, kolkende massa en snel overdrijvende wolken boven het golvende water bieden een spookachtig schouwspel…
Conclusion – storm en regen nemen geleidelijk af en nadat de rust is weergekeerd aanschouwen we nog éénmaal het uitgestrekte meer in volle glorie.

Tip: bekijk ook de rest van het repertoire van het Johan de Meij Jubileum Orkest.