Muziekprojecten op maat
Thom Zigterman

Thom Zigterman werd op 9 april 1972 geboren in het Groningse Delfzijl. Op tienjarige leeftijd verhuisden zijn ouders naar Heeg (Friesland). Daar genoot Thom zijn eerste muzieklessen en bespeelde er de bugel in de plaatselijke fanfare Crescendo. Dat Thom talent en ambitie had, werd al snel duidelijk en hij koos er dan ook voor om verder te gaan in de muziek. Nadat hij de overstap had gemaakt van bugel naar trompet kwam hij in 1990 bij het Frysk Fanfare Orkest. Een jaar later ging hij Schoolmuziek en HaFaBra directie studeren aan het Conservatorium te Groningen. Amper een jaar later kreeg hij zijn eerste job als dirigent en kon hij zijn muzikale activiteiten nog verder uitbreiden.

Op dit moment dirigeert hij de fanfares CWO Groningen, CMV Excelsior Schraard, CMV Advendo Morra-Lioessens en CMV Oranje Spannum is hij gastdirigent bij verschillende verenigingen. Thom heeft daarnaast ook veel ervaring in het dirigeren van play-in en/of projectorkesten, zoals het Drents Vakantie Orkest (2016 en 2017) en Vakantieorkest Ad Hoc.

In september 2014 eindigde zijn dienstverband bij De Haske Hal Leonard en sindsdien richt hij zich full time op dirigeren, arrangeren en componeren. Zijn eerste werk dat hij indiende voor een compositiewedstrijd van de Vlamo (The Forgotten Battle of 1666) werd direct beloond met eerste prijs van de jury én van het publiek. In 2017 schreef hij, na het winnen van een compositiewedstrijd, het verplichte werk voor de 4e divisie van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Intussen heeft hij een gevarieerd oeuvre opgebouwd met werken voor harmonie, fanfare en brass band. Thom werkt vaak in opdracht.

In dit orkestproject werkt Thom Zigterman samen met Johan de Meij en Floris de Wever.