Muziekprojecten op maat
Terugblik MaisStro Project

IMAG3873_BURST005

Vrijdagavond 6 maart was het D-Day voor de muzikanten, oppermaestro Egbert en de zes kandidaten van het Mais&Stro project, de lokale, ludieke variant op het tv-programma Maestro.
De 400 klaargezette stoelen in de tot concertzaal omgebouwde Drenthehal van Beilen waren allemaal bezet. Op de jurytafel van het podium prijkte de felbegeerde Mais & Stro Bokaal, en onder het trompetgeschal van zes Aida-trompetten in de Triompfmars uit de opera Aïda van Verdi betraden kandidaten Mietji Hully, Raffie Marcis-Vloo, Erjen Derks, Jan Broertjes, Bertus Witteveen en Jan Voortman de arena. Of beter gezegd, het fraaie AMDG-podium inclusief jurytafel. Na een wekenlange voorbereiding beklommen de kandidaten één voor één de dirigentenbok, soms met hulpmaterialen en in kolderieke of juist supernette Maestro-outfits. Zij verrasten publiek én muzikanten met hun leiderschap. Entertainer en spreekstalmeester “Lammert uut Orvelt” zorgde voor hilarische momenten o.a. tijdens het commentaar van het juryteam Barbera Tromp, Arnold Span en René Zwezerijnen. Na een prachtig muzikaal intermezzo door het orkest samen met topsolist Ramses Helmus op trompet en bugel, werden finalisten Jan Voortman, Raffie Marcis en Jan Broertjes op het podium teruggeroepen voor de Grande Finale. Ook seniorenpopkoor Swingkoor werd erbij geroepen voor drie (verschillende!) uitvoeringen van Pharell Williams’ Happy. Tuinkabouter Jan Voortman kreeg aan het eind van de avond uit handen van oppermaestro Egbert de Bokaal uitgereikt.

Ik bedank Stichting Beleef Beilen graag voor de kans om dit concept in Midden-Drenthe uit te voeren. Zonder de niet-aflatende inzet van alle vrijwilligers van het orkest was dit project ook onmogelijk geweest. Het ondersteuningsteam Mones wil ik in het bijzonder bedanken voor alle hulp!

Er zijn veel foto’s en filmpjes gemaakt tijdens het concert.
De foto’s van  Adinda Knevel zijn te bekijken via een dropbox-link.