Muziekprojecten op maat
Passie

“De wereld van de blaasmuziek is een grote passie van mij.
Als jong meisje leerde ik klarinet spelen, van de strenge dirigent Casper Oling van de Koninklijke muziekvereniging Apollo in mijn geboorteplaats De Wijk.

Na het behalen van enkele muziekdiploma’s en een VWO-diploma kwam ik héél even in de verleiding om me aan te melden als conservatoriumstudent.
Maar (gelukkig!) besefte ik op tijd dat ik niet voldoende talent heb om een succesvol professioneel muzikant te worden. Spelen in een orkest, band of groep, dat was en is waar ik plezier aan beleef. Het verenigingsleven dat daarbij hoort, heeft de charme van één groot sociaal-cultureel netwerk. En dat gegeven is een bron van inspiratie voor mijn professionele projecten.

Opgegroeid in de setting van een harmonieorkest, heb ik me tijdens en na mijn studie Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen ook altijd thuis gevoeld bij het harmonieorkest van Gruno’s Postharmonie o.l.v. Wim Jongen. Daar leerde ik ook Es-klarinet spelen en was er enkele jaren secretaris.

Door verhuizingen, baanwisselingen en de geboorte van mijn twee dochters dacht ik geen tijd meer te hebben voor “de muziek”. De wekelijkse repetitie, de optredens, het uniform, mijn instrument…. ik miste het niet, dacht ik. Totdat mijn jongste dochter met haar altsaxofoon mee mocht doen in het jeugdorkest van muziekvereniging (fanfare) AMDG in Beilen. Samen muziek maken, dat is toch wel één van de mooiste dingen om te doen, realiseerde ik me. Er bleek een sopraansaxofoon beschikbaar te zijn voor mij. Inmiddels speelt mijn dochter helaas niet meer. En ik ben overgestapt naar de tenor- en altsaxofoon en speel in meerdere orkesten en bands, al of niet in het kader van mijn projecten.  Zo nu en dan grijp ik dan nog terug op de klarinet, of de sopraansaxofoon. En sinds kort heb ik me gestort op het leren beheersen van de fagot!”.

Welkom op de website van mijn adviespraktijk. Buro Reprise is de plek waar ik mijn passie voor de blaasmuziek combineer met mijn professionele kwaliteiten als projectleider, subsidieverwerver en “plannenmaker”!

Jeannet Boverhof