Toonaangevende projecten van opmaat tot slotakkoord!
Persbericht 15 okt 2015 Swinginn 2015

Sw!ngmuziek van Goede Grond in Emmen

Play-in, knutselworkshops en een première in en rond de Grote Kerk

Emmen/Beilen/Assen – Op zaterdag 24 oktober staat de Grote Kerk van Emmen van 10 tot 17 uur in het teken van de lichte muziek door amateurmusici. Vanaf 10 uur kan het publiek het grote Sw!ng-!nn orkest beluisteren. Het is een play-in blaasorkest samengesteld uit bijna 80 muzikanten uit de regio. De dirigent van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, Jasper Staps, dirigeert rond 16.00 uur het swingend repertoire dat hij in één dag met deze muzikanten van het eendagsorkest instudeert. Titels zijn Human Nature, When Johnny comes swinging home en Nederpotpourri. De Grote Kerk is de hele dag gratis toegankelijk. Het programma staat vermeld op www.swinginn.info.

Première bigbandlied van Emmen Componist/dirigent Henri Gerrits uit Coevorden verzorgt rond 17.00 uur de première van het bigbandlied van Emmen. Dit is een compositie op tekst van één van de gemeentedichters, Bertus Beltman. Het bigbandlied van Emmen is de afgelopen weken met medewerking van Bigband Emmen door Sw!ngband-deelnemers ingestudeerd.

Gratis muziekinstrumentjes knutselen Kinderen kunnen in de nabijgelegen muziekkoepel gratis muziekinstrumentjes knutselen. Deze workshops staan onder leiding van Jacqueline Zwiebel van Kreakracht Witteveen. Deelnemen is gratis, wel graag even aanmelden via info@kreakracht.nl.

Samenwerkingsproject Het programma van muziekactiviteiten op 24 oktober is het resultaat van samenwerking tussen Buro Reprise (Beilen), Kreakracht (Witteveen), St. Drentse Landschap (Assen) en Bigband Emmen en wordt mogelijk gemaakt door ‘Emmen Culturele Drentse Gemeente 2015/16’ en het Prins Bernard Cultuurfonds Drenthe.

Foto: Jasper Staps, dirigent Orkest Koninklijke Luchtmacht, gastdirigent van Sw!ng-!nn 2015. Fotograaf: Mark van Stokkom

Einde persbericht Emmen/Beilen/Assen 14 oktober 2015

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
-Jeannet Boverhof, Buro Reprise, 06-12787086
-Sonja van der Meer, St. Drents Landschap 06-48517467