Muziekprojecten op maat
Blog van Sophie: even voorstellen!

“Als klein meisje begon ik met muziek maken, de passie die uiteindelijk mijn werkveld heeft bepaald. Dit kwam mede ook door mijn harmonie en de jeugdopleiding, ik ben een echt harmoniekind 😉 Na een studie voor fluitiste aan het conservatorium, ben ik op dit moment aan het afstuderen aan de opleiding Docent Muziek”.

Sophie de Ruijter, 31-03-1992, is geboren in Helmond en groeide op in Bakel. Vanaf kleins af aan zit ze bij de Harmonie van Bakel, begonnen op blokfluit doorgestroomd naar klarinet en uiteindelijk naar fluit, nog steeds is ze actief lid. Ze begon op 10-jarige leeftijd met haar eerste lessen dwarsfluit op de muziekschool Kunstlokaal te  Gemert. Al snel werd duidelijk dat Sophie verder wilde in de muziek, en hier ook de capaciteiten voor had.  Sophie wilde graag naar het Conservatorium, en deed daarom auditie voor de regionale vakklas op het CKE in Eindhoven. Hier volgde zij theorie- en ensemblelessen. Na afronding van haar Havo-opleiding werd ze op haar zeventiende toegelaten tot het Conservatorium van Maastricht. Hier studeerde zij bij Philippe Benoit.

In juli 2013 studeerde ze af. Zij volgde masterclasses bij o.a. Peter-Lukas Graff en Jan Ostry. In november 2013 won zij samen met pianist Kasper Schonewille het 24 Caraats toernooi te Helmond. In september 2013 is zij begonnen met de opleiding ‘Docent Muziek’, ook in Maastricht.

Op vrijdag 22 mei levert ze haar afstudeeropdracht in, en één dag later komt ze naar Drenthe om er alles over te vertellen tijdens het Symposium Jeugdbeleid!  Nog niet ingeschreven? Snel doen! Dan kun je ook de bijdragen van de andere sprekers beluisteren!

Lees hier haar blogbijdrages:
Blog 1
Blog 2