Muziekprojecten op maat
Persbericht vakpers d.d. 13-3-2015

Symposium Jeugdbeleid 23 mei in Drenthe

Beilen – Het werven, opleiden en behouden van jonge blaas- en slagwerkmuzikanten vergt veel tijd, aandacht en expertise van verenigingsmuzikanten en dirigenten. Om hen de kans te bieden hun licht op te steken bij ervaringsdeskundigen en professionals organiseert Jeannet Boverhof, cultureel ondernemer met een passie voor de blaasmuziek, op zaterdag 23 mei in Beilen een symposium Jeugdbeleid in de Hafabra. “Ik doe dit om een constructieve bijdrage te leveren aan de beleidsvorming op dit belangrijke aandachtsgebied in de blaasmuziek”.
Ivo Kouwenhoven (specialist op het gebied van jeugdorkesten), Jaap Kastelein (o.a. auteur van de methode Horen, Lezen & Spelen, en nu bezig met een nieuwe methode voor groepsonderwijs) en Sophie de Ruijter (afstuderend Docent Muziek aan Conservatorium van Maastricht) hebben hun medewerking al toegezegd. Zij houden een interactieve voordracht én gaan met de symposiumbezoekers in gesprek. Dion Nijland (Utrecht) verzorgt een demonstratieworkshop “improviseren voor jeugdgroepen”.

Het symposium op 23 mei vindt plaat in de Brasserie Zalencentrum De Linde, Stationslaan 2, 9411 PS Beilen en start om 13.00 uur. Rond 16.30 uur is er een gezellige nazit in bijzijn van Bart van Meijl, voorzitter KNMO. Kosten €10,- p.p. (incl. 2 consumpties). Aanmelden kan tot 15 mei, er is beperkt plaats. Kijk voor alle informatie op https://buroreprise.nl/symposium-jeugdbeleid/