Muziekprojecten op maat
Ambassadeur Johan de Meij

Wij zijn zeer vereerd dat componist-dirigent Johan de Meij bereid is om zijn verbondenheid met het Tribute Wind Orchestra als ambassadeur uit te dragen. Johan adviseert het artistiek en organisatieteam in de voorbereiding en uitvoering van de orkestprojecten van het Tribute Wind Orchestra.

Na afloop van de indrukwekkende Europese premiere (9 juni 2019) van zijn Vijfde Symfonie “Return to Middle Earth” uitgevoerd door Harmonie St. Michael van Thorn en het Brabant Koor met sopraan Claudia Couwenbergh o.l.v. Ivan Meijlemans nam Johan de Meij de TWO-ambassadeurssjerp in ontvangst.

In een video-boodschap aan de muzikanten en dirigenten van het TWO lichtte Johan toe dat hij blij is met dit nieuwe orkest en ons graag als ambassadeur ondersteunt.

Johan de Meij stond in 2018 aan de wieg van de allereerste editie van het projectorkest, dat bijeen gebracht werd ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van zijn eerste meesterwerk “Lord of the Rings”.
Dit Johan de Meij Jubileum Orkest met 70 deelnemende muzikanten verzorgde eind september 2018 een muzikaal eerbetoon aan de Maestro tijdens twee concerten (Steenwijk en Groningen).

Klik hier voor alle informatie over het Tribute Wind Orchestra.