Muziekprojecten op maat
Dirigententeam Tribute Wind Orchestra (TWO)

Het dirigententeam van het Tribute Wind Orchestra wordt gevormd door dirigent Floris de Wever en dirigent-componist Thom Zigterman.

Floris de Wever (links) en Thom Zigterman (rechts)

Dirigent Floris de Wever
Floris de Wever werd in 1976 in Apeldoorn geboren. Op achtjarige leeftijd maakte hij kennis met de blaasmuziek bij de plaatselijk PTT fanfare.
Na de middelbare schooltijd ging Floris studeren aan de conservatoria van Arnhem en Amsterdam, met als hoofdvakken Bastuba en Hafa-directie. Naast zijn studie speelde hij deze tijd onder andere bij het Nederlands Studenten Orkest en het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Al tijdens zijn studie remplaceert Floris bij het militair orkest Trompetterkorps der Bereden Wapens en dat resulteert in een vaste aanstelling. Tot 2002 blijft Floris aan dit orkest verbonden als bastubaist. Ook speelt hij in het koperkwintet en is hij lid van de programmacommissie van het Trompetterkorps der Bereden Wapens.

Floris de Wever

In 2007 behaalt Floris als eerste student aan het Utrechts conservatorium de Mastertitel voor directie. Het afsluitend examen hiervoor vond plaats in de nieuwe concertzaal Orpheus Apeldoorn, met medewerking van het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht.

De afgelopen jaren was Floris als dirigent verbonden aan verschillende orkesten. Zo dirigeerde hij onder andere St. Agatha Harreveld, Prinses Juliana Beekbergen en Wilhelmina Bedum met welke hij alledrie Nederlands kampioen werd. Op dit moment is Floris verbonden aan Harmonie67 in Groningenn en Da Capo uit Leeuwarden.

Dirigent-componistThom Zigterman
Op dit moment dirigeert hij de fanfares CWO Groningen, CMV Excelsior Schraard en CMV Oranje Spannum is hij gastdirigent bij verschillende verenigingen. Thom heeft daarnaast ook veel ervaring in het dirigeren van play-in en/of projectorkesten, zoals het Drents Vakantie Orkest (2016 en 2017) en Vakantieorkest Ad Hoc.

Thom Zigterman

Thom Zigterman werd op 9 april 1972 geboren in het Groningse Delfzijl. Op tienjarige leeftijd verhuisden zijn ouders naar Heeg (Friesland). Daar genoot Thom zijn eerste muzieklessen en bespeelde er de bugel in de plaatselijke fanfare Crescendo. Dat Thom talent en ambitie had, werd al snel duidelijk en hij koos er dan ook voor om verder te gaan in de muziek. Nadat hij de overstap had gemaakt van bugel naar trompet kwam hij in 1990 bij het Frysk Fanfare Orkest. Een jaar later ging hij Schoolmuziek en HaFaBra directie studeren aan het Conservatorium te Groningen. Amper een jaar later kreeg hij zijn eerste job als dirigent en kon hij zijn muzikale activiteiten nog verder uitbreiden.

In september 2014 eindigde zijn dienstverband bij De Haske Hal Leonard en sindsdien richt hij zich full time op dirigeren, arrangeren en componeren. Zijn eerste werk dat hij indiende voor een compositiewedstrijd van de Vlamo (The Forgotten Battle of 1666) werd direct beloond met eerste prijs van de jury én van het publiek. In 2017 schreef hij, na het winnen van een compositiewedstrijd, het verplichte werk voor de 4e divisie van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Intussen heeft hij een gevarieerd oeuvre opgebouwd met werken voor harmonie, fanfare en brass band. Thom werkt vaak in opdracht.

Wil jij voor deelname aan het Tribute Wind Orchestra in aanmerking komen? Check de informatie en schrijf ons een mailtje.